Meerjarencontract met CZ en Menzis

Focus op goede, bereikbare en betaalbare zorg. Meer samenwerken met andere zorgaanbieders. En tegen beheersbare kosten de stijgende vraag naar zorg adequaat opvangen. Dat zijn enkele voordelen van het meerjarencontract 2019-2022 dat het HagaZiekenhuis en zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben getekend op 14 februari 2019.

Directievoorzitter Carla van de Wiel van het HagaZiekenhuis is blij met het 4 jaar geldende contract. “Met deze meerjarige afspraken kunnen we goede, bereikbare en betaalbare zorg aan onze patiënten blijven bieden. De afspraken maken het ook mogelijk dat we die patiëntenzorg dichtbij huis kunnen leveren, bijvoorbeeld dankzij de toenemende samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders. We hoeven de komende 4 jaar met CZ en Menzis niet te onderhandelen en kunnen ons dus nog meer richten op de veranderende zorgvraag van patiënten.”

Voor Rémon Baak, voorzitter van het Medisch Stafbestuur, geeft dit contract het HagaZiekenhuis de gelegenheid om de transitiedoelen uit het hoofdlijnen akkoord te verwezenlijken. “Daarnaast is in dit contract ruimte gecreëerd om meer topspecialistische zorg aan te bieden aan onze patiënten in de regio. Daarmee kunnen onze specialisten zich focussen op waar zij de meeste waarde toevoegen voor de patiënt.”

Ook CZ en Menzis zijn blij dat de afspraken die vorig jaar al op hoofdlijnen zijn gemaakt, nu vastliggen in een meerjarige overeenkomst. “Hiermee blijft de regio verzekerd van goede en voldoende zorg en ligt de focus op het verlenen en verder verbeteren van zorg. Door een meerjarenafspraak ontstaat er meer rust en comfort in plaats van jaarlijks te moeten onderhandelen met elkaar. De komende jaren werken we met het ziekenhuis samen, vanuit een gedeelde visie op kwalitatief goede en betaalbare zorg. Voor de inwoners betekent dit dat zij kunnen rekenen op de juiste zorg op de juiste plek met als belangrijkste doel een gezondere regio.”

Op de foto: Vertegenwoordigers van het HagaZiekenhuis, CZ en Menzis tijdens de ondertekening. Achterste rij vlnr: Daan Rooijmans (CZ), Martin van Rijn (bestuursvoorzitter Reinier Haga Groep), Karel Ronday (medisch directeur HagaZiekenhuis), Carla van de Wiel (directievoorzitter HagaZiekenhuis). Zittend vlnr: Ward Bijlsma (Menzis), Rémon Baak (voorzitter Medisch stafbestuur HagaZiekenhuis).

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp