Orthopeed en huisarts houden gezamenlijk spreekuur

Orthopeed Aernout Langeveld van het HagaZiekenhuis en huisarts Vishant Jankipersadsing kijken in Gezondheidscentrum Houtwijk samen naar patiënten met orthopedische klachten. Ze stellen daarna ook gezamenlijk een behandelplan op voor de patiënt. Zowel de artsen als de patiënten zijn tevreden: er wordt over en weer kennis overgedragen en de patiënt wordt dichtbij huis geholpen.

“Het doel van het meekijkconsult is dat je de zorg op de juiste plek geeft: bij de huisarts als het kan en bij de specialist als het moet. Dankzij dit soort meekijkconsulten hoeft de patiënt niet naar het ziekenhuis te komen”, zegt orthopeed Aernout Langeveld.

Huisarts Jankipersadsing vindt de opzet van het spreekuur en de samenwerking met de orthopeed prettig. “Ik vind de meekijkconsulten ideaal. Bij sommige patiënten twijfel je of je ze moet doorsturen naar de specialist. Wij plannen ze nu in op het gezamenlijke spreekuur in onze praktijk. Samen overleggen we over én met de patiënt. Als huisarts ken ik de achtergrond en gezondheidssituatie van de patiënt. Aernout kan de patiënt en mij vanuit zijn expertise meer vertellen over de aandoening waarmee hij of zij op het spreekuur komt.

“Voor patiënten is het fijn dat zij meteen duidelijkheid hebben en weten waar ze aan toe zijn. Voor ons is het fijn elkaar beter te leren kennen en om kennis delen. Aernout heeft mij bijvoorbeeld geleerd waar ik op moet letten als ik een injectie geef in een moeilijk te prikken gewricht. Dat kan ik nu dus zelf doen, terwijl ik een patiënt eerder zou hebben doorgestuurd. Het gezamenlijke spreekuur heeft dus voordelen voor iedereen.”

Op de foto: Orthopeed Aernout Langeveld (links) en huisarts Vishant Jankipersadsing leggen aan de patiënt uit wat er te zien is op de röntgenfoto.

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp